Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ημερίδα ΙΕΝΕ για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα, την Ενέργεια & την Απασχόληση



Επιθυμώντας να συμβάλλει στη συζήτηση και προώθηση της αξιοποίησης των ΑΠΕ καθώς και της εξοικονόμησης ενέργειας, και γενικότερα της αποκαλούμενης «πράσινης ενέργειας», το ΙΕΝΕ οργανώνει Ημερίδα με θέμα «Πράσινη Επιχειρηματικότητα, Ενέργεια και Απασχόληση» την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά και των επαγγελματιών του ενεργειακού κλάδου, των εταιρειών και των φορέων γενικότερα για θέματα που έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα και την ενέργεια, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση, καθώς και τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες για δημιουργία απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης των «πράσινων» μορφών ενέργειας, με εφαρμογές νέων τεχνολογιών και δράσεις που συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη, μεγιστοποιώντας τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Παράλληλα, στόχος της Ημερίδας είναι η άμεση επαφή της επιχειρηματικής κοινότητας και του δημόσιου τομέα, προκειμένου να εντοπισθούν οι αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου, τα αντικίνητρα που δημιουργεί η ακανθώδης και δαιδαλώδης γραφειοκρατία σε κάθε επιχειρηματική δράση του ενεργειακού τομέα, οι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της μείωσης της αλόγιστης κατανάλωσής της από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και οι δυνατότητες παροχής κινήτρων για την δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για επενδύσεις σε «πράσινη» ενέργεια, με παράλληλο στόχο τη δημιουργία απασχόλησης.

Την Ημερίδα έχει προσκληθεί να ανοίξει με ομιλία του ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ενώ θα μιλήσουν και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων στις ΑΠΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ, ΕΛΕΤΑΕΝ, ΣΕΦ, ΕΒΗΕ, ΕΣΣΗΘ, ΡΑΕ, ΔΕΣΜΗΕ κ.λπ.). Επίσης έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ειδικοί γύρω από τα θέματα επενδύσεων ΑΠΕ και της δημιουργίας απασχόλησης. Την οργάνωση της Ημερίδας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΑΝ., υποστηρίζουν εταιρείες με δραστηριότητα στην ανάπτυξη των ΑΠΕ που περιλαμβάνουν την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (Κύριος Χορηγός) και τις Endesa Hellas και Martifer ως Υποστηρικτές.

Για το λεπτομερές πρόγραμμα της και δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ: http://www.iene.gr/userfiles/File/HMERIDA%202%2007%2009/Perigrafi%20&%20Programma%20Imeridas1.pdf Ή επισκεφθείτε τα sites www.iene.gr και www.energia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του ΙΕΝΕ στα τηλέφωνα 210-3628457, 3640278.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου