Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Ενισχύονται τα κίνητρα για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων: Και οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια




ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ" http://www.skai.gr/articles/news/environment/Οφέληγιατοπράσινοεπιχειρείν/

ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΜΗΝΟ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (ΚΕΝΑΚ) ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ http://www.skai.gr/articles/news/environment/Πράσινα-πιστοποιητικά-σε-κτίρια/ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΡΩΝ-ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

δειτε: http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=102193

Επίσης:

Εταίροι της μεγάλης ευρωπαϊκής συμφωνίας Green Building, μπορούν να γίνουν επιχειρησεις, ιδιωτικές και δημόσιες, που λειτουργούν σε κτίρια μεγαλύτερα των 1000 τετραγωνικών μέτρων, εξοικονομώντας 25% ενέργεια και κερδίζοντας διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Η επένδυση μπορεί να γίνει με ιδιωτική χρηματοδότηση, που θα αποπληρωθεί με την παραχώρηση, για ένα διάστημα, στους χρηματοδότες το κέρδος της εξοικονόμησης.

Οι εταιρίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, πρέπει πρώτα να απευθυνθούν στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Όπως τόνισε στην κάμερα του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Αγαπητίδης, πρόεδρος του ΚΑΠΕ, πρόκειται να ένα πολύ ευέλικτο χρηματοδοτικό μέσο, που παράλληλα, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Όσον αφορά στη διαδικασία, τόνισε ότι, μετά τη συμφωνία, πηγαίνει στην επιχείρηση η εταιρία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών και εγκαθιστά ενεργειακά συστήματα.

Ανάλογα προγράμματα ετοιμάζονται και για τα σπίτια, τα οποία θα επιδοτεί με 50% το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του ΕΣΠΑ.

VIDEO Ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων 02.07.2009, 23:25http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=102193

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου