Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ




ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ Ή ΦΥΣΙΚΟΣ ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ ;;;;;;;;

Το άρθρο που ακολουθεί είναι της φίλης Ελένης Χυτοπούλου από το ιστολόγιο http://outopia-gp.blogspot.com/

--------------------------------------------------------------------------------
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης(Γεν Γραμματέας) ,μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές ενημέρωνε για πρωτοβουλία του Υπουργείου σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας। Συγκεκριμένα το Υπουργείο επρόκειτο να συγχρηματοδοτήσει τις παλιές κατοικίες ή πολυκατοικίες που θα αντικαθιστούσαν παράθυρα, κουφώματα ,παλιές εγκαταστάσεις καλοριφέρ, μονώσεις κλπ με στόχο την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης।

Αντί αυτού μετά τις εκλογές βγήκε γρήγορα στον αέρα , σαν ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, η επιδότηση κατά 35% της αντικατάστασης των κλιματιστικών μηχανημάτων παλαιάς τεχνολογίας με σύγχρονα κλιματιστικά τύπου ΙΝVERTER.

Αιφνιδιάστηκε η αγορά και οι καταναλωτές ,αφού στην αρχή δεν ήταν γνωστό ποιους αφορούσε και με ποια διαδικασία θα μπορούσε να γίνει η αντικατάσταση.
Η προχειρότητα με την οποία έγινε η εξαγγελία είναι χαρακτηριστική. Βασικά ζητήματα ,όπως αυτό της ανακύκλωσης των παλαιών μηχανημάτων και της διαχείριση των επικίνδυνων ψυκτικών υγρών (φρέον) που έχουν τα παλαιά μηχανήματα δεν φαίνεται να έχουν αντιμετωπιστεί.

Λύνουμε ευκαιριακά ένα πρόβλημα και δημιουργούμε νέα προβλήματα.
Μήπως με το νέο μέτρο στοχεύουμε αποκλειστικά στην ενίσχυση της κατανάλωσης για τα προϊόντα του συγκεκριμένου κλάδου και στην αύξηση του τζίρου ορισμένων επιχειρήσεων που πρόλαβαν και πιστοποιήθηκαν;

Θεωρούμε ότι το μέτρο αυτό ,όπως και το μέτρο για τη μείωση του τέλους ταξινόμησης για την αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, είναι εντελώς ευκαιριακά, δεν έχουν καμία συνεισφορά στη επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της ενεργειακής εξοικονόμησης και της περιβαλλοντικής προστασίας, απλά αποσκοπούν στο ξεπούλημα των αποθεμάτων κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου