Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

"Προσκρούουν" στη νομοθεσία οι ημιυπαίθριοι !



Θέμα ακυρότητας της ρύθμισης της κυβέρνησης για τους ημιυπαίθριους χώρους θέτουν ανώτατοι δικαστικοί, που υποστηρίζουν ότι οποιοδήποτε μέτρο επιχειρεί να διασώσει αυθαίρετες κατασκευές μετά το 1983 καταστρατηγεί το άρθρο 24 του Συντάγματος, που ρητά ορίζει ότι πρέπει να κατεδαφίζονται.

Μάλιστα, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης των σχετικών πράξεων, σε περίπτωση προσφυγής, κάτι που ίσως κάνει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία την προωθούμενη ρύθμιση, αφού είναι αρκετά πιθανόν, να πληρώσουν το αντίτιμο της τακτοποίησης και τελικά η πράξη να ακυρωθεί.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών, επιθυμεί την άμεση προώθηση της ρύθμισης, εκτιμώντας ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία του περίπου 1,3 δισ. ευρώ, ώστε να καλυφθεί μέρος του ελλείμματος.

Οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το πρόβλημα του περίπου ενός εκατομμυρίου κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, είναι υπαρκτό και τονίζουν ότι "η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει με επιστημονικά τεκμηριωμένες διαδικασίες, τόσο σημαντικά ζητήματα".

Πάντως, τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας δεν έχουν καταγράψει ποτέ επίσημα τον ακριβή αριθμό των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων.
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.skai.gr/articles/news/greece/Προσκρούουνστηνομοθεσίαοιημιυπαίθριοι/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου