Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Αύξηση των θέσεων εργασίας στο τομέα της πράσινης ενέργειας

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη  http://www.econews.gr/2009/10/09/green-jobs-increase-clean-energy-sector/




Διαβάζουμε στο econews.gr ότι σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Greenpeace και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC) η επίτευξη μια ισχυρής συνθήκης για την κλιματική αλλαγή στη Κοπεγχάγη, θα οδηγήσει στη δημιουργία 6,9 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στο τομέα της καθαρής ενέργειας, μέχρι το 2030.

Ειδικότερα, μια στροφή από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων στις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, δεν θα αποφευχθούν μόνο 10 δισεκατομμύρια τόνοι εκπομπών του CO2, αλλά θα δημιουργηθούν 2,7 δισεκατομμύρια θέσεις εργασίας, μέχρι το 2030.



Η παγκόσμια βιομηχανία ορυκτών καυσίμων απασχολεί 4,7 εκατομμύρια υπαλλήλους και είναι πιθανό να μειωθούν οι θέσεις εργασίας κατά 1,4 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες μπορούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική και την κλιματική κρίση, με τις επενδύσεις στις ΑΠΕ, δήλωσε ο Damon Moglen, στέλεχος της αμερικάνικης Greenpeace.

Για κάθε θέση εργασίας στο τομέα της βιομηχανίας των ορυκτών καυσίμων, αντιστοιχούν τρεις νέες θέσεις στο τομέα των ΑΠΕ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Greenpeace, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η τελευταία έκθεση της εν λόγω περιβαλλοντικής οργάνωσης, βασίζεται στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου σε συνδυασμό με την οικονομική ανάπτυξη και εξηγεί πως η μετάβαση στη καθαρή ενέργεια θα παρέχει περισσότερες θέσεις εργασίας, μέχρι το 2030.

Επίσης αναφέρεται στην εν λόγω έκθεση, ότι μέχρι το 2030 6,9 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να εργαστούν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ακόμα θα μπορούν να δημιουργηθούν 1,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, λόγω της υψηλότερης αποδοτικότητας των ηλεκτρικών εφαρμογών.

Υπάρχουν ήδη 450,000 άνθρωποι που εργάζονται στο τομέα των ΑΠΕ στην Ευρώπη, που αντιπροσωπεύουν ένα κύκλο εργασιών της τάξης των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η εν λόγω έρευνα αποδεικνύει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η βασική λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της οικονομικής κρίσης, δήλωσε η Christine Lins, γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου