Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Φωτοβολταικά στις στέγες: μεγάλο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές

http://www.econews.gr/2010/07/16/news-photovoltaics-roofs/

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δείξει οι καταναλωτές για εγκατάσταση φωτοβολταικών στις στέγες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, η οποία έχει αρχίσει να δέχεται σχετικές αιτήσεις από την προηγούμενη Δευτέρα, έχουν προσέλθει στα γραφεία των τοπικών υπηρεσιών του Δικτύου της, πάνω από 1,500 ενδιαφερόμενοι.

Η ΔΕΗ θα συγκεντρώσει τα αιτήματα των ενδιαφερόμενων και θα τα αξιολογήσει μετά τις 4 Σεπτεμβρίου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς του Ειδικού Προγράμματος για κτιριακές εγκαταστάσεις (ισχύος ως 10 ΚW) και ξεχωριστά αιτήσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος πάνω από 20 ΚW και ως 100 ΚW, για τους οποίους έχει ήδη εκδοθεί απόφαση εξαίρεσης από τη ΡΑΕ.

Ακόμη, δέχεται αιτήσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος ως 100 ΚW που προορίζονται για βιομηχανικές στέγες, κτίρια και στέγαστρα αλλά και νέες αιτήσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς εδάφους ισχύος ως και 100 ΚW αλλά εφόσον διαθέτουν ειδική μελέτη και μεγαλύτερης ισχύος ως 1 Μεγαβάτ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΔΕΗ, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο υποψήφιος επενδυτής είναι τα εξής:

-Υποβολή αίτησης σύνδεσης στην τοπική μονάδα Δικτύου της ΔΕΗ (Περιοχή).

Προϋπόθεση είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει ήδη επιλέξει τον τύπο του εξοπλισμού που θα εγκαταστήσει και να έχει εκπονηθεί η σχετική τεχνική μελέτη. Η ΔΕΗ εξετάζει το αίτημα και σε 20 ημέρες από την παραλαβή της αίτησης στέλνει Προσφορά Σύνδεσης στον ενδιαφερόμενο, η οποία περιλαμβάνει την περιγραφή και τη δαπάνη των έργων σύνδεσης και ισχύει για τρεις μήνες από την ημερομηνία έκδοσής της.

-Υποβολή αίτησης στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία για την έκδοση της Εγκρισης Εκτέλεσης Εργασιών Μικρής Κλίμακας για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος.

-Υποβολή αίτησης κατάρτισης της Σύμβασης Σύνδεσης στην Περιοχή ΔΕΗ. Στην αίτηση θα αναφέρεται ότι γίνεται αποδεκτή η Προσφορά Σύνδεσης και θα επισυνάπτεται η Εγκριση Εκτέλεσης Εργασιών της Πολεοδομίας.

-Υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης. Η ΔΕΗ κατασκευάζει τα έργα σύνδεσης σε 20 ημέρες.

-Υποβολή αίτησης κατάρτισης της Σύμβασης Συμψηφισμού στην τοπική υπηρεσία Εμπορίας της ΔΕΗ.

-Υπογραφή της Σύμβασης Συμψηφισμού σε 15 ημέρες.

-Υποβολή αίτησης ενεργοποίησης της σύνδεσης στην Περιοχή ΔΕΗ.

-Ενεργοποίηση της σύνδεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου